De plaatsbeschrijving: zelf maken of uitbesteden?

Als makelaar of beheerder ben je verantwoordelijk voor een sluitend huurdossier. De plaatsbeschrijving maakt daar uiteraard een belangrijk deel van uit.

Je kan er voor kiezen om die zelf op te maken. Maar laten we eerlijk zijn: het is een tijdrovende job. Je moet alles ingepland krijgen, ter plaatse gaan, een rapport opmaken en misschien heb je daarvoor wel niet de meest geschikte tools. Kortom: in veel gevallen is het niet echt rendabel te noemen.

Laat je ze uitvoeren door een expert? Oké, maar krijgt die op z’n eentje wel alles op tijd rond? Hoelang moet je wachten op het rapport? En is dat rapport wel gedetailleerd en duidelijk, met voldoende foto’s? En wat als jouw expert een tijdje uitvalt?

Wij denken dat je je plaatsbeschrijvingen beter overlaat aan een gespecialiseerde partner. Een partner die je volledig ontzorgt, van bestelling tot incasso. Die snel werkt, van planning tot oplevering en de meest gedetailleerde rapporten oplevert, die objectief en onpartijdig zijn opgemaakt.

Vertrouw op een ervaren team en een groep van meer dan 70 getrainde experten die wij van de nodige tools voorzien, maar ook van opleiding, know-how en permanente bijscholing.

Wij zorgen ervoor dat jij als vastgoedmakelaar kan focussen op je kerntaken. Jij hoeft enkel de bestelling te plaatsen en CheckNet regelt al de rest, van bestelling tot incasso.

Welkom bij CheckNet.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

waarom voor checknet kiezen?

CheckNet is het eerste nationale netwerk voor plaatsbeschrijvingen.
Wij zorgen ervoor dat jij als vastgoedmakelaar een relax gevoel hebt. Jij hoeft enkel de bestelling te plaatsen en CheckNet regelt al de rest van bestelling tot incasso.

Na de bestelling zorgen wij voor een snelle inplanning, uitvoering en oplevering.
Door ons team van meer dan 70 experten verspreid over heel België ben je er ook zeker van dat de plaatsbeschrijving volgens de regels van de kunst gebeurt en dit steeds met de grootste objectiviteit.
Dit alles kan je makkelijk volgen in jouw Extranet.

Onze aanpak

Wij zorgen voor jouw comfort.
Je hebt te allen tijde toegang tot jouw Extranet. Daar kan je bestellingen plaatsen, maar ook alles live opvolgen, van planning over betaling tot de oplevering en archivering. We willen je volledig ontzorgen. Hierover lees je meer in het stappenplan hieronder.

Wat het rapport zelf betreft: dankzij een gespecialiseerde, in eigen beheer ontwikkelde app kunnen we snel zeer gedetailleerde en overzichtelijke rapporten opleveren. Alle ruimtes en elementen in het pand worden nauwkeurig beschreven en van foto’s voorzien. Zijn er al gebruikssporen of schade bij aanvang, dan worden ook die netjes vermeld en in beeld gebracht. Ook de nutsvoorzieningen worden opgenomen en de sleuteloverdracht wordt gedocumenteerd.

En zo zorgen we dus voor de perfecte basis die een objectieve vergelijking op het einde van de huur mogelijk maakt.

Stellen we dan huurschade vast, dan kan die dus objectief en onpartijdig aangetoond en geraamd worden. De kwaliteit van onze intrederapporten en onze aanpak zorgen ervoor dat we in de meeste gevallen meteen ter plaatse tot een akkoord komen tussen alle partijen. Niet onbelangrijk, want de volgende huurder staat al te wachten…

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Je klanten krijgen dus waar voor hun geld zonder dat het jou extra moeite kost.

Referenties

CIB Vlaanderen
NMBS
P&V Verzekeringen
CM - Chrisetlijke Mutualiteit
Dermul
brussel Grondregie
Vastgoed Demeyer

Werkwijze/stappenplan

stap 1: de bestelling

In de bestelwizard geef je alle nodige gegevens in van de partijen en het pand en je vult een aantal praktische zaken in. Werk je met Korfine of Realsmart voor het regelen van de huurwaarborg  dan kunnen de meeste gegevens van daaruit gelinkt worden. Geen dubbel werk! Je ziet meteen ons tarief, dat afhankelijk is van het type plaatsbeschrijving en de samenstelling van het pand.
Geen verrassingen dus!

TIP: met onze unieke COMBI-formule bestel je de intrede en uittrede tegelijk. Zo is alles al bij de aanvang van de huur geregeld en bovendien is er dan een voordeeltarief.

Betaling

Je kiest zelf of jij de betaling met de partijen regelt of je laat het incasso aan ons over. In het Extranet kan je dan de betaalstatus ook opvolgen.

Stap 2: Inplannen van een afspraak

Wij stellen een expert aan en die contacteert de partijen om een datum en uur vast te leggen. Je kan bij de bestelling ook voorkeurdata ingeven. Iedereen ontvangt een bevestigingsmail.

Stap 3: het plaatsbezoek

Je geeft de expert toegang tot het pand of laat de sleutels bij jou op kantoor ophalen. De expert bezoekt alle ruimtes en maakt de plaatsbeschrijving door onszelf ontwikkelde app. We gaan zeer grondig te werk, dus dat kan wel even duren. Op het einde van het plaatsbezoek kunnen de aanwezige partijen het rapport ondertekenen op de tablet. Dan is alles meteen klaar. De partijen kunnen bij de intrede ook een mandaat geven aan onze experts.

Stap 4: het Rapport

Dankzij de gebruikte technologie kunnen we de rapporten heel snel opleveren. Er gebeurt eerst een kwaliteitscheck en dan ontvang je het rapport in PDF-formaat via e-mail, of we bezorgen het rechtstreeks aan de partijen. Jij kiest! We streven ernaar om binnen de 48 uur na het plaatsbezoek het rapport te bezorgen.
Je ontvangt ook de ingevulde documenten voor de overname van de meters.
Alles is uiteraard ook beschikbaar via je Extranet.

Let op, de registratie van de plaatsbeschrijving dien je zelf nog te doen.

RAPPORTEN

Onze experten gaan heel grondig te werk en gebruiken onze eigen gespecialiseerde CheckNet app op de tablet bij het plaatsbezoek.
Het resultaat zijn rapporten die uiteraard aan alle wettelijke normen voldoen, maar bovendien duidelijk en overzichtelijk zijn. Hieronder kan je een aantal voorbeelden bekijken.

Meters en sleutels

We nemen de meterstanden op en voorzien een duidelijke foto per meter.
De overnameformulieren voor elektriciteit, gas en water worden ingevuld en mee bezorgd met het rapport. Je dient zelf wel contact op te nemen met de leveranciers om je contract aan te gaan of af te sluiten.
Ook de sleutels worden genoteerd.

Ruimte

Van elke ruimte in het pand nemen we een aantal overzichtsfoto’s. Zo documenteren we de algemene staat van het pand. Daarna gaan we in detail alle elementen beschrijven.

Element

Alle elementen (bv deuren, ramen, toestellen,…) die zich in een ruimte bevinden worden in detail beschreven. Hetzelfde geldt voor de onderdelen (bv deurklinken, leggers in de koelkast,…) We nemen ook overal foto’s van en die worden in het rapport bij het betreffende element getoond.

Vaststelling

Is er schade, dan wordt die uitgebreid gedocumenteerd en van foto’s voorzien. Bij de uittrede wordt ook een begroting gemaakt van de kosten. Hiervoor gebruiken we tarieftabellen met courante marktprijzen.

Handtekeningen

Het rapport kan ter plaatse ondertekend worden door de aanwezige partijen. Kan je niet aanwezig zijn, dan kan je voor de intrede ook een mandaat geven aan de expert. Bij de uittrede vragen we dat iedereen aanwezig is, zodat er tot een akkoord kan worden gekomen.

wat is checknet?

CheckNet is een nationaal netwerk van geschoolde onafhankelijke experten, gespecialiseerd in plaatsbeschrijvingen bij verhuur. We voeren deze uit in opdracht van vastgoedmakelaars, -beheerders en overheidsinstellingen.

Onze experten worden door ons opgeleid en ze gebruiken de nieuwste technologieën op tablet, die garant staan voor een gedetailleerde opname en een snelle oplevering van duidelijke rapporten.
Onze rapporten beantwoorden uiteraard aan de wettelijke normen en zijn bovendien uitgebreid gestoffeerd met foto’s en schetsen. Ze hebben een duidelijke en overzichtelijke structuur. Onze technologie laat daarnaast ook een duidelijke vergelijking tussen verschillende opnames toe. Zo kan eventuele (huur)schade objectief geconstateerd en bepaald worden.

Intussen hebben we zo meer dan 30.000 plaatsbeschrijvingen uitgevoerd. Deze ervaring is jouw beste garantie op een correcte plaatsbeschrijving, bij in- en uittrede.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Salesteam CheckNet

CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Caroline Lecluyse
regio West-Vlaanderen
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Laure-Anne Loots
regio Antwerpen
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Gilles De Bosschere
regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Aurian de Callataÿ
regio Wallonië
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Deborah Gebruers
regio Limburg en Vlaams-Brabant

Ik wil meer informatie

CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Bedrijvencentrum De Kien
Nijverheidskaai 3/0021 | B-8500 Kortrijk
+32 (0) 22 190 770 | info@checknet.be

RPR Gent, afdeling Kortrijk | KBO 0627.908.813

© 2022 | CheckNet