CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Tarieven sleutels, kuiskosten,…

Deze week geven we je enkele tips rond het vinden en berekenen van de juiste prijzen bij huurschade.

1. Sleutels en sloten
Zoals je weet hebben we heel wat tarieftabellen voorzien. Enkele experten vroegen ons waar ze de tarieven voor sleutels en sloten kunnen vinden. In de code van de app is een sleutel geen “element” en dus kunnen we in de rubriek “Sleutels” geen tarieven tonen. Je vindt die wel in de ruimte “Inkomhal” op de elementen “Buitendeur – binnenzijde” en “buitenzijde”.

TIP: als er in vergelijking met de intrede één of meerdere sleutel ontbreken, dan reken je de prijs voor het vervangen van het slot. Bij hetzelfde aantal sleutels, maar waarbij bv een sleutel gebroken is, reken je het bijmaken van een extra sleutel.

2. Het kan voorkomen dat je bij het element “Cv toestel” geen tarieftabel ziet. De oorzaak daarvan is een naamswijziging van dat element in het verleden, waardoor de app de juiste tabel niet meer “vindt”. Als de intrede dateert van voor die wijziging, is er dus geen tabel bij de uittrede. Noteer dus best ergens op je tablet de (geïndexeerde) tarieven, buiten de app, zodat je daarop kan terugvallen.

3. De meest voorkomende huurschade gaat over netheid. Je zal dus vaak het poetsen van het volledige pand moeten berekenen. Noteer deze “globale” schade op niveau van “Interieur”. Je schat daarvoor het nodige aantal uren in en vermenigvuldigt dat met de uurprijs. Dat noteer je dus met de “Calculator”.

CheckNet - tarieftabel reinigingskosten

Om je een richting te geven van het aantal uren hebben we nu een document gemaakt met een indicatief aantal uren poetswerk per type pand. Je kan dat hier downloaden en vindt het ook op het extranet, bij de documenten specifiek voor uittrede.