Be part of a great team

Zoek je een partner die je ondersteunt bij het uitbouwen van jouw activiteit en in jouw administratie?
Een partner die ook de nodige aandacht schenkt aan opleidingen over de nieuwste marktontwikkelingen?

Dan kan je je aansluiten bij het nationale netwerk van meer dan 70 CheckNet experten. Wij zorgen voor de juiste omkadering, ervaring en knowhow.
Wij hebben ondertussen meer dan 30.000 plaatsbeschrijvingen op de teller en groeien maand na maand.

Waarom? Een groeiend netwerk aan vastgoedkantoren en overheidsinstellingen doen beroep op ons omdat we kwaliteit en een optimale service leveren aan een correcte prijs.

Om deze optimale service te kunnen blijven garanderen zijn wij steeds op zoek naar nieuwe experten die ons team komen versterken. Heb je interesse?
Klik dan snel op de knop hieronder, vul jouw gegevens in en wij contacteren jou zo snel mogelijk met meer info.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

wat is checknet?

CheckNet is een nationaal netwerk van geschoolde onafhankelijke experten, gespecialiseerd in plaatsbeschrijvingen bij verhuur. We voeren deze uit in opdracht van vastgoedmakelaars, -beheerders en overheidsinstellingen.
Onze experten worden door CheckNet opgeleid en maken gebruik van de nieuwste technologieën die garant staan voor een gedetailleerde opname en een snelle oplevering van duidelijke rapporten.

Onze rapporten beantwoorden uiteraard aan de wettelijke normen en zijn bovendien uitgebreid gestoffeerd met foto’s en schetsen. Ze hebben een duidelijke en overzichtelijke structuur. Onze technologie laat daarnaast ook een duidelijke vergelijking tussen verschillende opnames toe. Eventuele (huur)schade kan op die manier objectief geconstateerd en bepaald worden.

Er werden inmiddels al meer dan 35.000 plaatsbeschrijvingen uitgevoerd door de experten van CheckNet. Deze ervaring is jouw beste garantie op een correcte plaatsbeschrijving, bij in- en uittrede.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

CHECKNET,
LID VAN DE KORFINE GROEP

CheckNet maakt deel uit van de Korfine groep die al meer dan 25 jaar actief is op de verhuurmarkt. Een evenwichtig huurcontract samenstellen, de huurwaarborg vestigen, het afsluiten van een huurderaansprakelijkheid of een huur- en rechtsbijstandverzekering … de Korfine groep regelt alles wat nodig is voor een verhuur zonder zorgen. Een zestal jaar geleden voegden we daar het sluitstuk aan toe: een service om onze klanten te ontzorgen door de opmaak van een kwalitatieve plaatsbeschrijving uit te besteden aan een solide partner. Die partner is CheckNet.

Wij geloven in technologie en ontwikkelen software die er voor zorgt dat onze experten snel kunnen werken, maar tegelijk met oog voor detail.

Maar technologie vervangt uiteraard de mens en zijn knowhow niet, het zijn slechts tools. Daarom zetten we ook sterk in op begeleiding en permanente vorming. Beeld je de kennis in die we hebben na zo’n 30.000 opnames, door dagelijks met een team van 70 experten te praten.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Wat bieden we?

  • Toegang tot exclusieve technologie, die we in eigen beheer ontwikkelen.
  • Opleidingen, begeleiding en coaching, CheckNet wenst  topkwaliteit te leveren aan de  klanten.
  • Opdrachten worden  aangebracht via ons klantennetwerk.
  • De administratieve afwikkeling en facturatie gebeurt door ons. Jij hoeft je dus alleen te focussen op de planning en uitvoering.
  • Een aantrekkelijke vergoeding
CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Werkwijze

stap 1: de bestelling en opdracht

Onze klanten geven hun bestelling online in. Op basis van regio, taal, voorkeuren,… wordt deze opdracht voorgesteld aan één expert. 

Stap 2: Inplannen van de afspraak

Wanneer je als expert de opdracht aanvaardt, neem je contact op met de partijen die aanwezig moeten zijn om een datum en tijdstip af te spreken. 

In jouw experten-Extranet kan je onder andere netjes bijhouden wie je al gebeld hebt. 
Je plant uiteindelijk de opdracht in en iedereen ontvangt automatisch een bevestigings-e-mail. 

Stap 3: het plaatsbezoek

We stellen een geautomatiseerde app ter beschikking  om ondersteuning te bieden tijdens het opmaken van de plaatsbeschrijving. Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Zet kracht achter jouw woorden door foto’s en vaststellingen toe te voegen. 

Zijn de eigenaar en/of huurder aanwezig? 
Dan kunnen ze meteen ter plaatse ondertekenen. Voor een plaatsbeschrijving betreffende een uittrede worden er door CheckNet tarieftabellen in de applicatie voorzien. 

Stap 4: Het rapport

Bij het verlaten van het pand is met één druk op de knop het rapport helemaal afgewerkt, geen vervelende en uiterst tijdrovende nabewerking meer. CheckNet neemt  het daarna van jou over. Na een kwaliteitscontrole leveren wij op aan de partijen en/of de klant. Als er na de oplevering opmerkingen zijn, maak jij het addendum op. De partijen hebben officieel tien dagen na oplevering de tijd om bemerkingen van het rapport door te geven. 

Facturatie en administratie

De facturatie en de daarbij horende administratie worden door CheckNet in orde gebracht en jij wordt maandelijks betaald voor alle afgewerkte opdrachten.

RAPPORTEN

Onze experten gaan met oog voor detail aan de slag en maken gebruik van onze eigen gespecialiseerde CheckNet app op de tablet tijdens het plaatsbezoek. 
Het resultaat zijn rapporten die uiteraard aan alle wettelijke normen voldoen, maar bovendien duidelijk en overzichtelijk zijn. Hieronder kan je een aantal voorbeelden bekijken. 

Meters en sleutels

De meterstanden worden opgenomen in het rapport en er wordt een duidelijke foto per meter voorzien.

De overnameformulieren voor elektriciteit, gas en water worden ingevuld en mee bezorgd met het rapport.

Ook het aantal sleutels wordt genoteerd.

Ruimte

Van elke ruimte in het pand nemen we een aantal overzichtsfoto’s. Zo documenteren we de algemene staat van het pand. Alle elementen worden vervolgens in detail beschreven.

Element

Alle elementen (bv deuren, ramen, toestellen, …) die zich in een ruimte bevinden worden in detail beschreven. Hetzelfde geldt voor de onderdelen (bv deurklinken, leggers in de koelkast, …).

Alle elementen en bevindingen worden opgenomen en voorzien van beeldmateriaal.

Vaststelling

Is er schade, dan wordt die uitgebreid gedocumenteerd en van foto’s voorzien.

Bij de uittrede wordt ook een begroting gemaakt van de kosten. Hiervoor gebruiken we tarieftabellen met steeds de meest courante marktprijzen.

Handtekeningen

Het rapport kan ter plaatse ondertekend worden door de aanwezige partijen. Kan de huurder of verhuurder niet aanwezig zijn, dan kan bij de intrede ook een mandaat worden geven aan de expert.

Bij de uittrede daarentegen vragen we dat iedereen aanwezig is, zodat er tot een akkoord gekomen kan worden.

Team CheckNet @ your service

CheckNet - plaatsbeschrijvingen - backoffice
Laetitia Wastyn
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - backoffice
Jessica Soubry
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - backoffice
An-Sofie Windels
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Kristof Malfait
Project Management en training
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Stefaan Van Weyenbergh
Coaching, Training & Development

Ik wil meer informatie


CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Bedrijvencentrum De Kien
Nijverheidskaai 3/0021 | B-8500 Kortrijk
+32 (0)2 219 07 70 | info@checknet.be


RPR Gent, afdeling Kortrijk | KBO 0627.908.813

© 2022 | CheckNet