Be part of a great team

Wil je ook graag plaatsbeschrijvingen uitvoeren maar zie je de administratieve rompslop, het uitbouwen van een klantennetwerk of het vergaren van de laatste wetswijzigingen niet zitten?

Dan kan je je aansluiten bij het nationale netwerk van meer dan 70 CheckNet experten. Wij zorgen voor de juiste omkadering, ervaring en know-how.
Wij hebben ondertussen meer dan 30.000 plaatsbeschrijvingen op de teller en groeien maand na maand. Waarom? Een groeiend netwerk aan vastgoedkantoren en overheidsinstellingen doet een beroep op ons omdat we kwaliteit en een optimale service leveren aan een correcte prijs.

Om deze optimale service te kunnen blijven garanderen zijn wij steeds op zoek naar nieuwe experten die ons team komen versterken.Heb je interesse, klik dan snel op de knop hieronder, vul jouw gegevens in en wij contacteren jou zo snel als mogelijk met meer info.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

wat is checknet?

CheckNet is een nationaal netwerk van geschoolde onafhankelijke experten, gespecialiseerd in plaatsbeschrijvingen bij verhuur. We voeren deze uit in opdracht van vastgoedmakelaars, -beheerders en overheidsinstellingen.

Onze experten worden door ons opgeleid en ze gebruiken de nieuwste technologieën op tablet, die garant staan voor een gedetailleerde opname en een snelle oplevering van duidelijke rapporten.
Onze rapporten beantwoorden uiteraard aan de wettelijke normen en zijn bovendien uitgebreid gestoffeerd met foto’s en schetsen. Ze hebben een duidelijke en overzichtelijke structuur. Onze technologie laat daarnaast ook een duidelijke vergelijking tussen verschillende opnames toe. Zo kan eventuele (huur)schade objectief geconstateerd en bepaald worden.

Intussen hebben we zo meer dan 30.000 plaatsbeschrijvingen uitgevoerd. Dat levert een pak know-how en ervaring op die we met al onze experten delen.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

CHECKNET,
LID VAN DE KORFINE GROEP

CheckNet maakt deel uit van de Korfine groep die al meer dan 25 jaar actief is op de residentiële verhuurmarkt. De huurwaarborg, de brandverzekering, rechtsbijstand,… De Korfine groep regelt alles wat nodig is voor een zorgeloze verhuur. Een zestal jaar geleden voegden we daar het sluitstuk aan toe: een service om onze klanten te ontzorgen door de opmaak van een kwalitatieve plaatsbeschrijving uit te besteden aan een solide partner. Die partner is CheckNet.

Wij geloven in technologie en ontwikkelen software die er voor zorgt dat onze experten snel kunnen werken, maar tegelijk met oog voor detail. 

Maar technologie vervangt uiteraard de mens en zijn know-how niet, het zijn slechts tools. Daarom zetten we ook sterk in op begeleiding en permanente vorming. Beeld je de kennis in die we hebben na zo’n 30.000 opnames, door dagelijks met een team van 70 experten te praten.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Wat bieden we?

  • Toegang tot exclusieve technologie, die we in eigen beheer ontwikkelen.
  • Opleidingen, begeleiding en coaching want we willen topkwaliteit leveren aan onze klanten.
  • Opdrachten die door ons aangebracht worden via ons klantennetwerk.
  • De administratieve afwikkeling en facturatie gebeurt door ons. Jij hoeft je dus alleen te focussen op de planning en uitvoering.
  • Een faire verloning. Maar dat zegt iedereen, natuurlijk. 
CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Werkwijze

stap 1: de bestelling en opdracht

Onze klanten geven hun bestelling online in. Op basis van regio, taal, voorkeuren, enz wordt deze opdracht voorgesteld aan één expert. Hij/zij kan die weigeren of aanvaarden.

Stap 2: Inplannen van de afspraak

Wanneer je als expert de opdracht aanvaardt, neem contact op met de partijen die aanwezig moeten zijn om een datum en tijdstip af te spreken.
In jouw experten-Extranet kan je onder andere netjes bijhouden wie je al gebeld hebt.
Je plant uiteindelijk de opdracht in. Iedereen ontvangt automatisch een bevestigings-e-mail.

Stap 3: het plaatsbezoek

We stellen je een gespecialiseerde app ter beschikking om ter plaatse de plaatsbeschrijving te maken. De app begeleidt en ondersteunt je in je rondgang en beschrijving, je voegt foto’s en vaststellingen toe, enz. Als de partijen aanwezig zijn, kunnen ze ter plaatse ondertekenen. Voor de schadeberekening bij uittrede voorzien wij tarieftabellen in de app die je kan gebruiken.

Stap 4: Het rapport

Als je de opdracht afsluit, is een paar seconden later het rapport klaar. Geen vervelende en uiterst tijdrovende nabewerking meer. Wij nemen het daarna over. Na een kwaliteitscontrole leveren wij op aan de partijen en/of de klant. Als er na de oplevering opmerkingen zijn, maak jij het addendum op.

Facturatie en administratie

Wij regelen alle administratie en de facturatie met de partijen of de klant. En jij wordt maandelijks netjes betaald voor de afgewerkte opdrachten.

RAPPORTEN

Onze experten gaan heel grondig te werk en gebruiken onze eigen gespecialiseerde CheckNet app op de tablet bij het plaatsbezoek.
Het resultaat zijn rapporten die uiteraard aan alle wettelijke normen voldoen, maar bovendien duidelijk en overzichtelijk zijn. Hieronder kan je een aantal voorbeelden bekijken.

Meters en sleutels

We nemen de meterstanden op en voorzien een duidelijke foto per meter.
De overnameformulieren voor elektriciteit, gas en water worden ingevuld en mee bezorgd met het rapport. Je dient zelf wel contact op te nemen met de leveranciers om je contract aan te gaan of af te sluiten.
Ook de sleutels worden genoteerd.

Ruimte

Van elke ruimte in het pand nemen we een aantal overzichtsfoto’s. Zo documenteren we de algemene staat van het pand. Daarna gaan we in detail alle elementen beschrijven.

Element

Alle elementen (bv deuren, ramen, toestellen,…) die zich in een ruimte bevinden worden in detail beschreven. Hetzelfde geldt voor de onderdelen (bv deurklinken, leggers in de koelkast,…) We nemen ook overal foto’s van en die worden in het rapport bij het betreffende element getoond.

Vaststelling

Is er schade, dan wordt die uitgebreid gedocumenteerd en van foto’s voorzien. Bij de uittrede wordt ook een begroting gemaakt van de kosten. Hiervoor gebruiken we tarieftabellen met courante marktprijzen.

Handtekeningen

Het rapport kan ter plaatse ondertekend worden door de aanwezige partijen. Kan je niet aanwezig zijn, dan kan je voor de intrede ook een mandaat geven aan de expert. Bij de uittrede vragen we dat iedereen aanwezig is, zodat er tot een akkoord kan worden gekomen.

Team CheckNet @ your service

CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Laetitia Wastyn
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Jessica Soubry
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Gunn Degezelle
Backoffice
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Kristof Malfait
Project Management en training
CheckNet - plaatsbeschrijvingen
Stefaan Van Weyenbergh
Coaching, Training & Development

Ik wil meer informatie


CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Bedrijvencentrum De Kien
Nijverheidskaai 3/0021 | B-8500 Kortrijk
+32 (0) 22 190 770 | info@checknet.be

RPR Gent, afdeling Kortrijk | KBO 0627.908.813

© 2022 | CheckNet