De plaatsbeschrijving uitbesteden

Als je er voor kiest om je plaatsbeschrijvingen niet zelf uit te voeren, laat ze dan over aan een gespecialiseerde partner. Een partner die je volledig ontzorgt, van bestelling tot incasso. Die snel werkt, van planning tot oplevering en de meest gedetailleerde rapporten oplevert, die objectief en onpartijdig zijn opgemaakt.

Vertrouw op een ervaren team en een groep van meer dan 100 getrainde experten die wij van de nodige tools voorzien, maar ook van opleiding, know-how en permanente bijscholing.

Wij zorgen ervoor dat jij als vastgoedmakelaar of -beheerder kan focussen op je kerntaken. Jij hoeft enkel de bestelling te plaatsen via je persoonlijk Extranet en CheckNet regelt al de rest.

Plaatsbeschrijving uitbesteden aan een CheckNet-expert

Onze aanpak

Wij zorgen voor jouw comfort

Je hebt te allen tijde toegang tot jouw Extranet. Daar kan je bestellingen plaatsen en alles live opvolgen van planning en facturatie tot oplevering en archivering. We willen je volledig ontzorgen. Hierover lees je meer in onderstaand stappenplan.  

Wat het rapport zelf betreft, dankzij een gespecialiseerde, in eigen beheer ontwikkelde app kunnen we snel zeer gedetailleerde en overzichtelijke rapporten opleveren. Alle ruimtes en elementen in het pand worden nauwkeurig beschreven en van foto’s voorzien. Is er bij aanvang schade of zijn er gebruikssporen, dan worden ook die netjes vermeld en in beeld gebracht. Ook de nutsvoorzieningen worden opgenomen en de sleuteloverdracht wordt gedocumenteerd. 

Wij zorgen dus voor de perfecte basis die een objectieve vergelijking op het einde van de huur mogelijk maakt. 

Indien er huurschade wordt vastgesteld, wordt deze objectief en onpartijdig begroot. De kwaliteit van onze intrederapporten en onze aanpak zorgen ervoor dat we in de meeste gevallen meteen ter plaatse tot een akkoord komen tussen alle partijen. Niet onbelangrijk, want de volgende huurder staat waarschijnlijk al te wachten… 

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Je klanten krijgen dus waar voor hun geld zonder dat het jou extra moeite kost.

Werkwijze / stappenplan

stap 1: de bestelling

In de bestelwizard voer je de gegevens in van de partijen, details van het pand alsook eventuele bijkomende praktische informatie. Dankzij unieke koppelingen tussen Korfine en andere vastgoedsoftware(s)Wens je meer info over de koppeling met andere softwares? Contacteer dan jouw accountmanager, deze helpt je graag verder. is het mogelijk dat de gegevens rechtstreeks worden overgenomen door CheckNet. Zo heb jij geen dubbel werk meer.

Je ziet meteen ons tarief, dat afhankelijk is van het type plaatsbeschrijving en de samenstelling van het pand.

Geen verrassingen dus! 

TIP: met onze unieke COMBI-formule bestel je de intrede alsook de daaropvolgende uittrede.
Voordeel: alles is bij aanvang van de huur geregeld en bijkomend kan je jouw verhuurder en huurder een voordeliger tarief toekennen.

Betaling

Je kiest zelf of jij de betaling met de partijen regelt of het incasso via CheckNet laat verlopen. Via het Extranet kan je eveneens de status van de facturatie opvolgen. 

Stap 2: Inplannen van een afspraak

Wij stellen een expert aan en vervolgens worden de partijen zo spoedig mogelijk gecontacteerd om een afspraak in te plannen. Jij beschikt eveneens over de mogelijkheid om een aantal voorkeursdata door te geven. Zodra de afspraak werd ingepland ontvangen alle partijen een bevestigings-e-mail.  

Stap 3: het plaatsbezoek

Je geeft de expert toegang tot het pand of laat de sleutels afhalen op kantoor.  De expert bezoekt alle ruimtes en stelt de plaatsbeschrijving op met behulp van de in-house ontwikkelde app. We gaan zeer grondig te werk, dus dat kan wel even duren. Op het einde van het plaatsbezoek kunnen de aanwezige partijen het rapport ondertekenen op de tablet. Dan is alles meteen klaar. De partijen kunnen bij de intrede ook een mandaat geven aan onze experts. 

Stap 4: het Rapport

Dankzij de gebruikte technologie kunnen we de rapporten snel opleveren. Er gebeurt eerst een kwaliteitscheck en dan ontvang je het rapport in Pdf-formaat via e-mail of we bezorgen het rechtstreeks aan de partijen. Jij kiest! 

We streven ernaar om binnen de 48 uur na het plaatsbezoek het rapport te bezorgen. 
Je ontvangt ook de ingevulde documenten voor de overname van de meters. 
Alles is uiteraard ook beschikbaar via je Extranet. 
Let op, de registratie van de plaatsbeschrijving dien je zelf nog te doen. 

RAPPORTEN

Onze experten gaan met oog voor detail aan de slag en maken gebruik van onze eigen gespecialiseerde CheckNet app op de tablet tijdens het plaatsbezoek. 
Het resultaat zijn rapporten die uiteraard aan alle wettelijke normen voldoen, maar bovendien duidelijk en overzichtelijk zijn. Hieronder kan je een aantal voorbeelden bekijken. 

Meters en sleutels

De meterstanden worden opgenomen in het rapport en er wordt een duidelijke foto per meter voorzien.

De overnameformulieren voor elektriciteit, gas en water worden ingevuld en mee bezorgd met het rapport.

Ook het aantal sleutels wordt genoteerd.

Ruimte

Van elke ruimte in het pand nemen we een aantal overzichtsfoto’s. Zo documenteren we de algemene staat van het pand. Alle elementen worden vervolgens in detail beschreven.

Element

Alle elementen (bv deuren, ramen, toestellen, …) die zich in een ruimte bevinden worden in detail beschreven. Hetzelfde geldt voor de onderdelen (bv deurklinken, leggers in de koelkast, …).

Alle elementen en bevindingen worden opgenomen en voorzien van beeldmateriaal.

Vaststelling

Is er schade, dan wordt die uitgebreid gedocumenteerd en van foto’s voorzien.

Bij de uittrede wordt ook een begroting gemaakt van de kosten. Hiervoor gebruiken we tarieftabellen met steeds de meest courante marktprijzen.

Handtekeningen

Het rapport kan ter plaatse ondertekend worden door de aanwezige partijen. Kan de huurder of verhuurder niet aanwezig zijn, dan kan bij de intrede ook een mandaat worden geven aan de expert.

Bij de uittrede daarentegen vragen we dat iedereen aanwezig is, zodat er tot een akkoord gekomen kan worden.

Immo Bolle

Wij doen al jaren een beroep op CheckNet en zijn nog steeds zeer tevreden: gemakkelijk online afspraken maken, flexibiliteit en beschikbaarheid van de experts (soms ook op zon- en feestdagen, met als extra mogelijkheid het ophalen en terugbrengen van de sleutels bij ons op kantoor).

De combi-formule is ook financieel een zeer interessante keuze (intrede + uittrede).

De rapporten zijn duidelijk en volledig, de foto's van zeer goede kwaliteit, de oplevering van de rapporten is zeer snel en wij als vastgoedmakelaar staan steeds in kopie (wat toch wel belangrijk is om even te benadrukken).

En ten slotte, ondanks de omvang van hun structuur en het grote aantal experts, hebben wij vaak dezelfde expert, wat de samenwerking erg vergemakkelijkt.

Wij zijn echt tevreden over deze samenwerking en bevelen ze zeer regelmatig aan bij mijn collega-makelaars alsook bij onze klanten. 

Immo Bolle - CheckNet testimonial 

Nadia Hartkamp | Immo Bolle

Verrassend Vastgoed

Sinds enkele jaren doen wij als kantoor beroep op CheckNet voor de opmaak van onze plaatsbeschrijvingen. De integratie van CheckNet binnen het Korfine-platform zorgt ervoor dat alle gegevens automatisch worden overgenomen waardoor een plaatsbeschrijving in enkele muisklikken kan besteld en opgevolgd worden.

De aangestelde expert contacteert beide partijen om de plaatsbeschrijving uit te voeren of om de afspraak vast te leggen en levert vervolgens een nauwkeurig en gedetailleerd verslag op.

CheckNet verzorgt eveneens de plaatsbeschrijving bij uittrede. Daar waar wij als makelaar vaak als het verlengstuk van de verhuurder worden aanzien, profileert de expert zich als objectieve partij bij de afhandeling van het verhuurdossier en eventuele huurschade. De gedetailleerde plaatsbeschrijving in combinatie met een getaxeerde afrekeningsstaat zorgen ervoor dat het opvragen van diverse offertes overbodig is en dat het verhuurdossier meteen kan worden afgesloten.

Verrassend Vastgoed - CheckNet testimonial

Shauni Van Cannegem | Verrassend vastgoed

Dermul

CheckNet biedt een optimale service met duidelijke communicatie die onze tientallen verhuringen per maand veel makkelijker maakt.

Dermul - CheckNet testimonial

Chiara Claeys | Dermul

Immo Lissens

“De CheckNet-expert is een eerlijke en ervaren scheidsrechter in de objectieve bepaling van de huurstaat.”

“Sinds enkele jaren ontzorgt CheckNet ons in één van de meest cruciale aspecten van een succesvol verhuurdossier. De onafhankelijke deskundigheid en begeleiding die de CheckNet-expert ons bij in- en uittrede biedt, zorgt ervoor dat wij als makelaar efficiënt kunnen werken en ons kunnen focussen op onze corebusiness.

Via een gebruiksvriendelijk platform kan een plaatsbeschrijving op eender welk moment van de dag eenvoudig worden aangevraagd en opgevolgd. De expert contacteert zelf de partijen voor een afspraak en stelt zich flexibel op naar de beschikbaarheid van iedere partij en de complexiteit van het dossier. Achteraf wordt er een professioneel en allesomvattend rapport opgemaakt, waar nog weinig ruimte is voor discussie en dat klaar is om te worden geregistreerd.

Als mooie bonus worden ook de overnamedocumenten voor water, gas en elektriciteit bezorgd. Vastgoedmakelaars die zelf hun plaatsbeschrijvingen uitvoeren worden vaak aanzien als partijdig naar de verhuurder. De CheckNet-expert profileert zich daarentegen als een eerlijke en ervaren scheidsrechter in de objectieve bepaling van de huurstaat en bemiddeling in de huurschade. Zo hebben wij ook het aantal huurdiscussies drastisch kunnen terugdringen.”

Immo Lissens - CheckNet testimonial

Willem Degol | Immo Lissens

IFB

Meer dan 5 jaar geleden schakelden wij integraal over op het CheckNet platform voor onze plaatsbeschrijvingen.
Dit in onze zoektocht naar een onpartijdige, professionele partij die voor alle panden een uniform rapport kon opleveren.

Doorheen de jaren hebben we echter veel meer gekregen dan alleen maar dat.
De efficiëntie en tijdswinst starten reeds van meet af aan doordat elke aanvraag volledig digitaal verloopt via het geïntegreerd platform.
Van daaruit vertrekt een heldere en transparante communicatie richting alle betrokken partijen waarna de afspraak in onderling overleg wordt ingepland.
Het rapport wordt 100% digitaal opgeleverd hetgeen helemaal strookt met onze visie inzake duurzaamheid & ease of use.

Tot slot hebben we een pak minder discussies op het einde van de huurovereenkomst en hebben we steevast het gevoel dat de afrekeningsstaten op een correcte, objectieve en eerlijke manier werden becijferd.

Immobiliën Francis Bostoen- CheckNet testimonial

Jeroen Waem | IFB

wat is checknet?

CheckNet is een nationaal netwerk van geschoolde onafhankelijke experten, gespecialiseerd in plaatsbeschrijvingen bij verhuur. We voeren deze uit in opdracht van vastgoedmakelaars en -beheerders.
Onze experten worden door CheckNet opgeleid en maken gebruik van de nieuwste technologieën die garant staan voor een gedetailleerde opname en een snelle oplevering van duidelijke rapporten.

Onze rapporten beantwoorden uiteraard aan de wettelijke normen en zijn bovendien uitgebreid gestoffeerd met foto’s en schetsen. Ze hebben een duidelijke en overzichtelijke structuur. Onze technologie laat daarnaast ook een duidelijke vergelijking tussen verschillende opnames toe. Eventuele (huur)schade kan op die manier objectief geconstateerd en bepaald worden.

Er werden inmiddels al meer dan 50.000 plaatsbeschrijvingen uitgevoerd door de experten van CheckNet. Deze ervaring is jouw beste garantie op een correcte plaatsbeschrijving, bij in- en uittrede.

CheckNet - plaatsbeschrijvingen

Salesteam CheckNet

CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Gilles De Bosschere
Deborah Gebruers
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Laurens Van Gent
CheckNet - plaatsbeschrijvingen - account manager
Elien Verbeke
Lander Declercq - accountmanager CheckNet Oost-Vlaanderen
Lander Declercq

Ik wil meer informatie

CheckNet - plaatsbeschrijvingen expert

Bedrijvencentrum De Kien
Nijverheidskaai 3/0021 | B-8500 Kortrijk
+32 (0)2 219 07 70 | info@checknet.be


RPR Gent, afdeling Kortrijk | KBO 0627.908.813

© 2024 | CheckNet